Skip to main content

Groene koolrolletjes met spaghetti, amandelen en boerderijkaas

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Peen
  • 2 stuk(s) Prei
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 tl Komijnzaad
  • 8 Bladeren Groene kool
  • 80 g Amandelschaafsel
  • 2 el Dille
  • 100 g Boerderijkaas pikant
  • 300 g Spaghetti
  • 3 el Bladpeterselie

In Huis

  • Peper en zout
  • 2 teen Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 100 ml Water
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren rode peper en peen nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan met genoeg gezouten water voor de spaghetti aan de kook. In deze pan ga je straks eerst de koolbladeren blancheren.
  3. 2. Snij de peen in stukjes. Was de prei en snij in ringen. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper fijn.
  4. 3. Bak de komijnzaadjes in wat olie en voeg na een minuutje de peen, knoflook, rode peper en prei toe. Bak een paar minuten en voeg dan het water toe en wat zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat de groenten 5 minuten smoren, tot ze zacht zijn. Roer geregeld en voeg wat water toe als de groenten aankoeken.
  5. 4. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en trek daarna voorzichtig 2 bladeren per persoon eraf; houd ze zo gaaf mogelijk. Bewaar de rest voor de curry. Snij met een scherp mes het dikste deel van de nerf eruit tot ongeveer 1/3 van het blad. Blancheer de bladeren ca. 4 minuten in het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan, laat uitlekken en leg op een plank.
  6. 5. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan een beetje knapperig. Hak de dille en rasp de boerderijkaas. Schep de helft van de amandelen, de helft de boerderijkaas en alle dille door de groentemix. Schep 3 eetlepels in het midden van elk blad. Rol ze op en leg in een ovenschaal. Druppel er wat olie over en bak de rolletjes 20-25 minuten.
  7. 6. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Hak de peterselie fijn. Roer de rest van de boerderijkaas en van de amandel, de olijfolie extra vierge en peper en zout naar smaak door de pasta. Serveer met de koolrolletjes.