Groenlof en Frieslander aardappels met ham en kaas en yacon en lente-ui

  • Totale tijd 40 minuten
Groenlof en Frieslander aardappels met ham en kaas en yacon en lente ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 600 gram groenlof
  • 2 stuks lente-ui
  • 150 gram yacon
  • 240 gram hamblokjes
  • 150 gram pikante kaas van Mulder
  • 1 bakje créme fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl suiker
  • citroensap (uit een flesje)
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet een pan met een laagje water met zout op voor de aardappels. Schil de aardappels en snij in stukjes van ca. 2 cm (met schil). Kook in 6-8 minuten gaar – het geeft niet dat de blokjes wat kruimig worden.
  3. Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Verwarm in een pan wat olie en roerbak de groenlof. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Laat onder af en toe roeren ca. 5 minuten sudderen tot het wat slinkt.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes. Schil de yacon en snij in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Breng de groenlof als deze geslonken is op smaak met peper en zout, de suiker en een kneepje citroensap. Roer de lente-ui, blokjes ham en de aardappel erdoorheen.
  5. Rasp de kaas. Meng in een bakje de helft(!) van de geraspte kaas met de crème fraîche en een snufje nootmuskaat. Roer dit door de groenlof en aardappels.
  6. Doe het geheel in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas eroverheen en zet gedurende 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
  7. Serveer direct.