Groenlof en oesterzwammen met winterse groentemousseline, winterpostelein en desembrood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Groenlof en oesterzwammen met winterse groentemousseline, winterpostelein en desembrood | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 400 gram wortelpeterselie
  • 400 gram peen
  • 300 gram koolrabi
  • 1 pakje campagne desembrood
  • 350 gram groenlof
  • 400 gram oesterzwammen
  • 100 gram winterpostelein
  • 2 el krulpeterselie
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • 4 tl gedroogde tijm
  • 2 klont vegan boter
  • 2 teen knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Schil de wortelpeterselie, peen en koolrabi en snij in gelijke stukken. Zet net onder water en voeg de helft (!) van de gedroogde tijm en zout toe. Kook gaar in 15-20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor en bak het brood af volgens bereidingswijze op de verpakking.
  3. Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Snij de oesterzwammen in repen. Verwarm een goede klont vegan boter in een afdekbare wok of hapjespan en bak de oesterzwammen op stevig vuur tot ze bruinen. Voeg de andere helft van de tijm toe.
  4. Pers de knoflook erboven uit en voeg de groenlof toe. Roerbak 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur lager, dek af en laat 5 minuten zachtjes smoren. Schep af en toe om.
  5. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge. Snij de stelen in kleine stukjes en het blad grof. Voeg de steeltjes bij de groenlof en oesterzwam zodat het slinkt. Bewaar het blad.
  6. Giet de gaargekookte groenten af en laat droogstomen in de pan. Pureer zo glad mogelijk met de staafmixer of keukenmachine. Maak er een smeuïge mousseline van met een goede klont vegan boter en evt. een scheut olijfolie extra vierge. Proef en breng op smaak met nootmuskaat en zout.
  7. Hak de krulpeterselie fijn. Doe wat olijfolie extra vierge om te dopen in een schaaltje met wat peper, zout en een klein beetje van de gesnipperde krulpeterselie.
  8. Doe de rest van de krulpeterselie bij de groenlof en oesterzwam. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
  9. Maak op elk bord een bedje van winterposteleinblaadjes. Schep daarop wat van de groentemousseline en drapeer de groenten eroverheen. Serveer het desembrood met de olie om te dopen. De groentemousseline is ook lekker op het brood!