Skip to main content

Groenlof met ham en kaas

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Nicola aardappels
  • 600 gram groenlof
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 300 gram hamblokjes
  • 2 stengels lente-ui
  • 100 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl suiker
  • kneepje citroensap
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet een pan met water op voor de aardappels. Was de aardappels en snij in kleine stukjes van ca. 2 cm (met schil). Kook in ca. 10 minuten beetgaar.
  3. Snij het kontje van de groenlof. Snij in kwarten en dan in reepjes.
  4. Verwarm in een pan wat olie en voeg daar de groenlof aan toe, roer goed door. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Laat onder af en toe roeren een tijdje sudderen tot beetgaar. Snij intussen de lente-ui in ringetjes.
  5. Breng de groenlof als deze geslonken is op smaak met peper en zout, de suiker en een kneepje citroensap. Roer de lente-ui, de blokjes ham en de aardappel erdoorheen.
  6. Meng in een bakje de helft(!) van de geraspte kaas met de Griekse yoghurt en een snufje nootmuskaat. Roer dit door de warme groenlof heen.
  7. Doe het geheel over in een grote ovenschaal. Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet gedurende 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
  8. De suiker en het citroensap geven tegenwicht aan het bittere van de groenlof. Dit kan je weglaten als je van bitter houdt.