Skip to main content

Groenlofschotel met peer en blauwe geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Nicola aardappels
  • 1 banaansjalot
  • 600 gram groenlof
  • 300 gram geiten-blauwschimmelkaas
  • 2 peren

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • snufje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een laagje water met zout aan de kook voor de aardappels.
  3. Schil de aardappels, snij doormidden en dan in plakjes van 0.5 cm. Doe bij het kokende water en kook 6 minuten beetgaar (ze garen nog verder in de oven).
  4. Snipper de sjalot. Fruit zachtjes in een klontje boter. Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Voeg bij de sjalot als deze glazig is geworden en roerbak een paar minuutjes mee.
  5. Snij met een kaasschaaf een aantal dunne plakjes van de geitenkaas om straks erop te kunnen draperen (je hoeft niet elke centimeter te bedekken). Snij de rest in kleine blokjes.
  6. Halveer de peren, schil en snij in kleine stukjes. Roer de peer en blokjes kaas door de groenlof en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  7. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappels af en leg de helft dakpansgewijs onderin de ovenschaal. Doe daar het groenlofmengsel overheen en dek af met de rest van de aardappels. Verdeel de geschaafde kaas erover en schuif gedurende 15 minuten in de oven totdat je een mooi bruin korstje hebt. Zet eventueel de grill nog even aan.
  8. Maak intussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, peper en zout en een snufje suiker. Was de sla en meng met de dressing. Serveer bij de ovenschotel.