Groenlofschotel met yacon en Brabantse blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Groenlofschotel met yacon en Brabantse blauwschimmelkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 1 stuks banaansjalot
  • 600 gram groenlof
  • 2 stuks lente-ui
  • 250 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 150 gram yacon
  • 1 bakje créme fraîche
  • 2 stuks little gem

In Huis

  • 1 klontje boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 0.5 el witte wijnazijn
  • 0.5 tl mosterd
  • snufje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een laagje water met zout aan de kook voor de aardappels.
  3. Schil de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Kook in 6-8 minuten gaar. Het geeft niet als ze wat kruimig worden. Giet af.
  4. Snipper de sjalot. Fruit zachtjes in een klontje boter in een grote pan. Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Voeg bij de sjalot als deze glazig is geworden en roerbak een paar minuutjes mee. Hak de knoflook fijn en roerbak even mee. Snij de lente-ui in smalle ringetjes en het groen in bredere ringen. Voeg toe.
  5. Snij met een kaasschaaf een aantal dunne plakjes van de blauwe kaas om straks erop te kunnen draperen (je hoeft niet elke centimeter te bedekken). Snij de rest in kleine blokjes.
  6. Schil de yacon en snij in blokjes van max(!) 1 cm. Roer samen met de aardappel, blokjes kaas en crème fraîche door de groenlof en breng op smaak met peper en een beetje zout. (Zie tip).
  7. Vet een ovenschaal in en doe het geheel erin. Verdeel de geschaafde kaas erover en schuif gedurende 15 minuten in de oven totdat je een mooi bruin korstje hebt. Zet eventueel de grill nog even aan.
  8. Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout en een snufje suiker. Snij de little gem in reepjes en meng met de salade als frisse noot erbij.
  9. Heb je nog wat walnootjes in huis, roer die dan bij de aardappels en groenlof.