Skip to main content

Groente-noedel soep

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Noedels
  • 400 g Chinese kool
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 200 g Waspeen
  • 4 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
  • 1 stuk(s) Steranijs
  • 80 g Gember + Rode peper
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 5 el Sojasaus
  • 2 tl Bruine suiker
  • 4 tl Sambal
  • eventueel toevoegen Ketjap
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met voldoende water om de noedels volgens verpakking te koken.
  2. Snij de kool en de paksoi in dunne reepjes en snij de bospeen in dunne plakjes. Houd even apart.
  3. Snipper de rode ui. Hak de knoflook. Schil de gember en snij deze zo klein mogelijk of rasp hem.
  4. Zet een flinke pan op met 1,5 liter water, de bouillon blokjes, de soja, de gember, de suiker en de steranijs.
  5. Breng deze aan de kook. Voeg eerst de wortel toe, en laat deze 1 min koken. Voeg dan de kool, de paksoi en de sambal toe. Laat even koken voor 2 min alvorens de noedels erbij te doen.
  6. Snij nu nog de bosuitjes in ringetjes en voeg die op het laatst toe.
  7. Eventueel als je de soep opdient kan je nog wat rauwe bospeen erover heen strooien.
  8. Maak evt de soep nog op smaak met wat ketjap en/of peper en zout (de soja saus is natuurlijk ook al zout)