Skip to main content

Groente paella

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Calasparra rijst
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Bloemkool
  • 300 g Pompoen
  • 200 g Wortel
  • 1 stuk(s) Paprika
  • om te garneren Koriander+peterselie+munt

In Huis

  • 10 draadje(s) Saffraan
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teen Knoflook
  • 150 ml Groentebouillon
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 1 el Gerookt paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Doe de saffraan in 20 ml (bij 4p) warm water.
  2. Snipper de ui.
  3. Verdeel de bloemkool in zeer kleine roosjes.
  4. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
  5. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  6. Snijd de paprika in repen en verwijder zaad en zaadlijsten.
  7. Verwarm de bouillon.
  8. Verhit de olie in een grote platte pan die ook in de oven kan. Fruit de ui ca. 5 min en knijp er dan de knoflook bovenuit. Bak nog 1 min.
  9. Voeg de rijst toe en bak mee tot hij doorschijnend wordt.
  10. Voeg dan de kleingesneden groenten toe en roerbak 2 min mee.
  11. Voeg het paprikapoeder, de saffraan met vocht en wat peper toe. Schep om.
  12. Doe de gepelde tomaten en de bouillon erbij.
  13. Breng aan de kook en zet in het midden van de oven. Laat ca. 40 min garen in de oven.
  14. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestrooi met peterselie en koriander en serveer.