Skip to main content

Groentekoekjes met gepocheerd ei en postelein

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Bloemkool
  • 120 g Aubergine
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 2 stuk(s) Eiwit
  • 75 g Postelein
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 4 takje(s) Verse koriander

In Huis

  • 1 el Geraspte citroenschil
  • 75 g Geraspte oude kaas
  • 75 g Rijstmeel
  • Olie om te bakken
  • 2 tl Azijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker alvast aan.
  2. 1. Trek de bloemkool in kleine roosje en snij die heel fijn. Rasp de aubergine en de courgettes grof. Meng de bloemkool, aubergine, courgette, de tijmblaadjes en citroenschil met de oude kaas, het eiwit en het meel. Breng op smaak met zout en peper. Doe in een grote zeef zodat de groenten uit kunnen lekken.
  3. 2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met anti- aanbakbodem. Bak 2 koekjes pp van het groentemengsel. Doe steeds een gedeelte van het mengsel in de pan en druk aan tot een mooi rond koekje. Bak ongeveer 3 minuten totdat de onderkant mooi bruin is geworden en het koekje wat stevig aanvoelt. Draai om met een grote dunne spatel en bak weer 3 minuten of totdat de andere kant ook mooi bruin is. Zet apart en hou warm.
  4. 3. Blancheer de postelein in kokend water. Haal uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet. Hou warm.
  5. 4. Vul een klein pannetje met ongeveer 5 centimeter water en de azijn en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water zachtjes begint te borrelen. Breek een ei in een kommetje. Roer met een lepel een draaikolkje in het water. Zodra het draaikolkje bijna stilstaat, giet je het ei voorzichtig in het midden van het draaikolkje en kook je het ei 3-4 minuten afhankelijk van de grootte. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Pocheer zo alle eieren.
  6. 5. Serveer de groentekoekjes met de gepocheerde eieren. Bestrooi ze met wat korianderblaadjes en leg er wat postelein naast.
  7. <br>Tip: ook lekker om de groentekoekjes te serveren met wat hangop of labne bestrooid met een beetje za-athar.