Groenten carbonara met pijnboompitjes en zwarte olijven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Groenten carbonara met pijnboompitjes en zwarte olijven | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuks ui
  • 3 stengel bleekselderij
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 80 gram Windkracht 10
  • 3 stuks eieren
  • 1 bakje zwarte olijven zonder pit

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge wok of hapjespan goudbruin. Doe in een bakje en zet weg.
  2. Snipper de ui, snij de bleekselderij in halve maantjes en de rode paprika in reepjes.
  3. Zet een flinke(!) pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Verwarm olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Voeg wanneer de ui glazig is de bleekselderij en rode paprika toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe (zie tip 1). Voeg wat zout toe.
  5. Kook de spaghetti in 8-10 minuten gaar (zie tip 2).
  6. Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen de dikste stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie (die zijn taai, de dunnere kan je wel eten) en snij de dunnere stelen in stukjes. Voeg de steeltjes toe bij de pan. Het blad komt later. Halveer de cherrytomaatjes, voeg toe bij de pan en laat zachtjes meebakken.
  7. Rasp de kaas. Meng de eidooiers met ongeveer ¾ van de kaas en flink wat zwarte peper.
  8. Voeg de spinaziebladeren bij de groenten in de pan en laat een beetje slinken. Hak de olijven grof.
  9. Giet de pasta af, doe bij de groenten in de pan en roer het eimengsel erdoor. Blijf stevig roeren tot het geheel is gesmolten. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Als je de pasta wat smeuïger wilt, kun je er nog een scheutje kokend of warm water aan toevoegen. Serveer direct met de rest van de kaas.
  10. 1 Bak wat chilivlokjes mee als je van pittig houdt. 2 Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.