Skip to main content

Groentendahl van rode linzen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 100 g Peen
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 150 g Rode linzen
  • 2 stuk(s) Paprika

In Huis

  • 300 g Rijst
  • 2 teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 1 el Olie om te bakken
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 tl Mosterdzaad
  • 800 ml Groentebouillon
  • 1 stuk(s) Tomaat
  • 2 takje(s) Koriander
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snipper de ui, hak de knoflook. Verwijder het zaad uit de peper en hak fijn. Snij de peen en knolselderij in stukjes.
  2. 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten aan. Voeg dan 2 el water toe. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren op laag vuur.
  3. 3. Schep de specerijen door het groentemengsel en bak deze 1 minuut mee. Roer de linzen en bouillon erdoor. Breng het geheel aan de kook.
  4. 4. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Snij de tomaat in stukken. Voeg beiden toe aan de rest van de groenten. Laat 15 minuten zachtjes laten koken met het deksel op de pan. Neem het deksel van de pan en stoof het gerecht nog 5 minuten, totdat de linzen openbarsten en de saus bindt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de linzenschotel met fijngesneden korianderblad en serveer met de rijst.