Skip to main content

Groententaart met asperges en tuinerwten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Asperges
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 takje(s) Munt
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 bol(len) Mozzarella

In Huis

  • Om in te vetten Boter
  • 1 stuk(s) Hartige taartdeeg
  • 100 ml Creme fraiche
  • 1 el Citroenrasp
  • 200 g Tuinerwten
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Beleg de ovenschaal met het deeg.
  2. 2. Kook de asperges circa 5 minuten tot beetgaar. Laat goed uitlekken.
  3. 3. Snipper de ui, snij de munt heel fijn en snij de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Verpreid over de taartbodem.
  4. 4. Mix de eieren en crème fraîche en voeg de citroenrasp, munt en de helft van de mozzarella toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door. Schenk over de ui. Leg de erwten en asperges er in. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudgeel is.