Skip to main content

Groentepaella met paprika en tuinbonen

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 pot(je) Paella specerijen
  • 300 g Risottorijst
  • 800 g Tuinbonen
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
  • 200 g Kalamata-olijven

In Huis

  • 800 ml Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 4 teen Knoflook
  • 2 blaadje(s) Laurier
icon package

Recept stappen

  1. In het potje specerijen zit: 0,5 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl geelwortelpoeder, 0,5 tl cayennepeper.
  2. 1. Zet het water op met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  3. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de puntpaprika doormidden en dan in halve maantjes. Snij de gele paprika in kwarten en dan in reepjes en de venkel ook in dunne reepjes.
  4. 3. Verhit wat olie in een grote koekenpan en smoor de ui een paar minuten. Doe de paprika en venkel erbij en bak circa 6 minuten op halfhoog vuur totdat ze gaar en goudgeel zijn. Bak dan de knoflook 1 minuut mee.
  5. 4. Roer de paella-specerijen door de groenten. Voeg de rijst toe, roer 2 minuten om en voeg de bouillon toe. Voeg laurierblad toe, draai het vuur laag en laat 20-25 min pruttelen. Doe geen deksel op de pan en roer niet door!
  6. 5. Zet de waterkoker aan en dop intussen de tuinbonen. Giet het kokende water over de tuinbonen en laat 5 minuutjes staan. Giet af in een vergiet en druk de grotere tuinbonen uit hun vliesjes (dubbeldoppen heet dat), de kleintjes kan je gewoon zo laten.
  7. 6. Snij de citroen in partjes en kneus de olijven. Snij de gekleurde tomaten in vieren of zessen. Neem de paella van het vuur en proef, voeg evt nog wat zout en peper toe en roer voorzichtig de tomaten en tuinbonen erdoor. Dek nog een paar minuutjes af.
  8. 7. Bestrooi de paella met de gekneusde olijven en dien op met een partje citroen op het bord.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer paprika nodig deze week (er zijn 3 verschillende soorten!).