Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Groentepaella met sperziebonen en zeekraal

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
2025 26 WB VEGA VEGAN paella sperziebonen cannellini zeekraal 21182

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 bakje paella specerijen
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1.5 pakje cannellinibonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 stuks citroen
  • 100 gram zeekraal

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml water
  • 2 blokjes kippen- of groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Verwarm ruime hoeveelheid olie in een grote hapjespan en fruit de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erbij. Verwijder de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snij in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg beide bij de ui, samen met de paella specerijen. Bak alles samen ca. 3 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de Blue Japon rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de tomatenpuree, cannellinibonen en aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schep goed door.
  3. Breng aan de kook, dek af en kook de rijst in ca. 15-20 minuten op laag vuur gaar. Roer af en toe.
  4. Zet intussen een klein laagje water op voor de sperziebonen. Verwijder de steeltjes (de puntjes kun je laten zitten) van de sperziebonen en snij in stukjes van ca. 3 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water.
  5. Check of de rijst gaar is. Voeg de sperziebonen bij de paella en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Snij de citroen in partjes.
  7. Garneer de paella met de zeekraal en de citroenpartjes.
  8. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 2p zit 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gerookte paprikapoeder, 1/8 tl cayennepeper.