Skip to main content

Groentesoep met speltpasta

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g spelt pasta
  • 1 stuk(s) uien
  • 1 stuk(s) prei
  • 200 g spitskool
  • 100 g krulandijvie
  • 2 stuk(s) tomaten

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • stuk(s) rode peper
  • om te bakken olijfolie
  • 4 takje(s) tijm
  • 1000 ml groentebouillon
  • blaadje(s) laurier
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak peterselie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui, snij de prei in ringen en snij de knoflook in plakjes. Snij de spitskool en krulandijvie in fijne reepjes (hou apart). Snij de tomaten in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten. Hak vervolgens de rode peper fijn.
  2. Verhit de olie in grote braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui, preiringetjes en de knoflook ca. 5 minuten tot ze een beetje zacht worden. Voeg de tijm en spitskool toe en roer alles even door. Voeg de bouillon en de laurier toe.
  3. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes ca. 15 minuten koken.
  4. Voeg de speltpasta toe en kook nog 10 minuten tot de pasta al dente is. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de krulandijvie, tomaat en peper toe.Kook nog enkele minuten tot de andijvie geslonken is. Check op peper en zout.
  5. Knijp er wat citroensap over en serveer met wat vers gehakte peterselie.
  6. Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)