Skip to main content

Groentesoep van wortelpeterselie en bleekselderij

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Wortelpeterselie
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 600 g Peen
  • 4 stuk(s) Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Ciabatta

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 liter Groentebouillon
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de over voor op 200 graden. Borstel de wortelpeterselie schoon en snij hem in stukjes. Snij de bleekselderij en peen in dunne plakjes. Schil de aardappel en snij in stukken.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit alle groenten incl. de knoflook enkele minuten. Voeg de bouillon toe en laat de groenten in ca. 20 minuten gaar koken.
  3. 3. Bak de ciabatte in ca. 8-10 af op 200 graden. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer met een stukje ciabatta.