Skip to main content

Groentetaart met champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 300 g Pastinaak
  • 150 g Knolselderij
  • 200 g Champignons
  • 125 ml Zure room
  • 6 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 2 el Plantaardige olie
  • 6 plakje(s) Bladerdeeg
  • 200 g Blauwschimmelkaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. 2. Snij de sjalot in kwarten. Snij de pastinaak in dunne plakjes en de knolselderij in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot zachtjes aan. Voeg de pastinaak en knolselderij toe. Bestrooi met zout en peper en laat 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  3. 3. Halveer de champignons. Verhit de tweede eetlepel olie in een koekenpan en bak ze 5 minuten aan totdat het meeste vocht verdampt is. Bestrooi met zout en peper.
  4. 4. Kluts de eieren. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Bestrijk met een beetje van het geklutste ei. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bedek het bladerdeeg met de gebakken groenten. Verdeel de champignons erover.
  5. 5. Meng de eieren en de zure room en voeg zoveel zout en peper toe als je lekker vindt. Giet dit mengsel over de groenten en champignons. Strooi de salie en eventueel de blauwschimmelkaas erover.
  6. <br>6. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudgeel en gaar is. Serveer warm. Lekker met een eenvoudige roodlof-salade ernaast. Tip: Je kunt de blauwschimmelkaas ook vervangen door zachte geitenkaas.