Skip to main content

Hachee runderstoofpotje met gekookte aardappels en roergebakken andijvie

Rund

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Runderstoofvlees
  • 1000 g Aardappelen
  • 2 krop(pen) Andijvie
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 500 ml Runderbouillon
  • 2 el Azijn
  • 6 stuk(s) Kruidnagel
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • om te bakken Boter
  • scheutje(s) Melk
  • handje(s) Bloem
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schep het vlees in een kom om met wat zout en peper. Strooi de bloem er over en hussel goed door om de vleesblokjes rondom met bloem te bedekken.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees goudbruin. Doe het zo nodig in porties. Je wilt dat het vlees bruin bakt en niet gaar suddert in eigen vocht.
  3. Bak als al het vlees bruin is, de uienringen mee tot ze glazig zijn. Blus af met de azijn en schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en zet de pan dan op het allerlaagste vuur. Doe de kruidnagels en de laurier erbij en leg een deksel op de pan. Stoof het vlees 2 uur of tot het helemaal zacht is.
  4. Roer af en toe door en controleer of het niet aanbrand. Voeg zo nodig nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout, mocht dit nog nodig zijn. Is de saus nog te dun, roer dan wat maïzena los met een lepel water. Roer het maïzenapapje door het vlees en draai het vuur nog even hoog, zodat de saus beter bindt.
  5. Schil, terwijl het vlees suddert, de aardappels en zet ze op in koud water met wat zout. Kook in circa 20 minuten gaar.
  6. Snij terwijl de aardappels koken de andijvie in reepjes en was grondig. Laat goed uitlekken.
  7. Pel de knoflook en hak fijn.
  8. Als de aardappels bijna gaar zijn en het stoofvlees ook, roerbak je de andijvie samen met de knoflook in 2 el olie. Dit hoeft maar heel kort, zodra het slinkt is t eigenlijk al klaar, circa 4 minuten.
  9. Bestrooi met peper en zout en serveer met de gekookte aardappels en het stoofvlees.
  10. Tip: De andijvie wordt iets bitter van het wokken. Als je dat niet lekker vindt (of de kinderen) dan kan je natuurlijk ook gewoon andijviestamppot maken met rauwe andijvie. Je kan ook 1 of 2 gele/oranje wortels met de aardappels meekoken en stampen zodat de stamppot een tikkeltje zoet wordt (neem hiervoor niet de paarse peen want dan kleurt alles paars!)