Skip to main content

Halloemi met chimichurri, bataat-aardappelpuree en ovenbake van spruitjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 5 halloemi met chimichurri bataataardappelpuree en ovenbake van spruitjes

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram spruitjes
  • 800 gram Doré aardappels
  • 400 gram bataat
  • 0.5 stuks rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes
  • 10 gram peterselie
  • 2 pakjes halloemi

In Huis

  • olie om te besprenkelen/bakken
  • 1 teen knoflook voor de spruitjes
  • 3 teentjes knoflook voor de chimichurri
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de spruitjes (zie tip) schoon en halveer ze. Meng in een mengkom goed met olie, peper en zout. Pers er een teentje knoflook bij. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20-25 minuten gaar. Ze mogen wat bruin worden.
  3. Schil of was de aardappelen en de bataat. Snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.
  4. Maak de chimichurri: snipper de ui heel fijn. Hak de knoflook, rode peper (met zaadlijsten als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  5. Snij de halloemi in plakjes en bak in een beetje olie bruin.
  6. Giet de aardappels en bataat af. Stamp tot een mooie gladde puree met een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer halloemi met de puree en spruitjes en laat iedereen royaal chimichurri erbij scheppen.
  8. Heb je minder tijd, kook de spruitjes gewoon gaar.