Haloemiburger op brioche met gegrilde aubergine, maiskolven en komkommersalade

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Haloemieburger met chilimayo en salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks maiskolf
  • 1 bakje yoghurt
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 2 pakjes haloemi
  • 4 stuks vegan brioche bol
  • 1 stuks aubergine

In Huis

  • 1 el dragonblaadjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el mayonaise
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 tl chilipoeder
  • olie om te bakken
  • naar smaak rucola
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 10-12 minuten. Je moet de korrels gemakkelijk van de kolf kunnen wippen.
  2. Hak de dragonblaadjes fijn. Maak in een saladeschaal een dressing van de yoghurt, dragon, mosterd, citroensap en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij.
  3. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je 1 stuk p.p. hebt.
  4. Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm en smeer royaal in met olijfolie, peper in zout. Bak in de grillpan of op het rooster van de bbq aan beide kanten tot ze zacht zijn. Hou warm.
  5. Mix in een kommetje de mayonaise, paprikapoeder en chilipoeder voor de chilimayo. Voeg er eventueel wat meer chilipoeder aan toe als je van wat meer pit houdt.
  6. Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden (in de grillpan of bbq) tot er grillstreepjes ontstaan.
  7. Verwarm olie in een koekenpan en halveer de haloemie. Bak ca. 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
  8. Besmeer de broodjes met de chilimayo, beleg met een bedje van rucola, de gegrilde aubergine en de haloemiburger en serveer met de salade.