Skip to main content

Hamburger, geroosterde aardappels, uien relish en groene kool

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen
  • 800 g Groene kool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Hamburger

In Huis

  • Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Zet een grote pan met ca. 10 cm water op voor de groene kool.
  3. 3. Boen de aardappels schoon en snij in wedges. Doe in een mengkom met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Hussel goed om zodat alles mooi bedekt is en verdeel over een bakplaat, bedekt met bakpapier. Schuif in de oven.
  4. 4. Laat het stronkje aan de groene kool zitten en snij in parten van ongeveer 3 cm dik. Blancheer de parten 5 minuten in het kokende water.
  5. 5. Snij de rode ui in halve ringen. Fruit in een beetje olie en voeg de helft van de tijm toe. Voeg de balsamicoazijn en wat peper en zout toe en laat zo lang mogelijk zachtjes stoven.
  6. 6. Snij de knoflook in plakjes. Laat de groene kool in een vergiet uitlekken en smeer de plakken lichtjes in met olijfolie, bestrooi met de andere helft van de tijm en wat zout en peper. Duw de plakjes knoflook er hier en daar tussen. Leg ze op een tweede bakplaat of naast de aardappels. Draai de temperatuur terug naar 200 graden en bak nog eens 20-25 minuten.
  7. 7. Bak ondertussen de hamburgers bruin en gaar in een scheutje olie. Serveer met de aardappels, uien relish en groene kool.
  8. <br>Let op: Je hebt twee keer groene kool en rode ui nodig deze week.