Skip to main content

Hamburger met bieten van Oma Poe en gebakken aardappeltjes

Rund, Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 3 stuk(s) Sjalot
  • 750 g Voorgekookte bieten
  • 1 bosje(s) Peterselie

In Huis

  • om te bakken Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels en snij ze met schil en al in de lengte doormidden en dan in partjes. Verwarm in een grote koekenpan of wok flink wat boter met een beetje olie. Maak goed heet en voeg de aardappels toe. Bak een beetje bruin aan en zet dan het vuur wat lager. Hussel steeds goed om. Na ongeveer 30 minuten zullen de aardappels gaar zijn.
  2. Verwarm in een koekenpan boter en olie en bak daarin de hamburgers rondom bruin. Laat dan de hamburgers rustig in 10-15 minuten zo gaar worden als je zelf lekker vindt (het is rund dus mag ook rosé).
  3. Snij intussen de sjalotten in halve ringen. Fruit ze aan in een pan groot genoeg voor de bieten. Snij intussen de bietjes doormidden en dan in plakken van ca. 1 cm. Hak de peterselie fijn (je hebt de andere helft van de bos nodig voor een ander gerecht). Voeg de bieten bij de sjalotjes en bestrooi met peper, zout, peterselie en een kneepje citroensap. Warm goed door en serveer met de gebakken aardappels en de hamburgers.