Skip to main content

Hamburger met paprika-spinazieroerbak en rijst

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 3 rode puntpaprika's
  • 400 gram rundergehakt
  • 650 gram spinazie
  • 125 ml crème fraîche

In Huis

  • 240 gram (volkoren) basmatirijst
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op, voeg zout toe, breng aan de kook en laat zachtjes, zo nodig met een vlamverdeler, in 25 minuten gaar en droogkoken.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een pan en bak daarin de ui zachtjes aan. Voeg een flinke snuf zout toe. Halveer de paprika in de lengte en snij in halve maantjes. Voeg bij de ui. Roerbak even mee en dek af. Laat ca. 5 minuten smoren.
  3. Maak 4 burgers van het rundergehakt en bestrooi met peper en zout. Bak de hamburgers zachtjes in wat olie rondom bruin en gaar.
  4. Pers de knoflook bij de ui en paprika als deze goed zacht zijn en bak nog even mee. Roer de crème fraîche er doorheen en voeg de spinazie toe. Laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap.
  5. Serveer met de rijst en de hamburgers.
  6. Als je het lekker vindt en extra tijd hebt kun je het gehakt ook met een gesnipperd sjalotje, een geklopt eitje, wat ketjap en zout en peper mengen en daar de burgers van maken. Net even wat anders :)