Skip to main content

Hamburger met ovengroenten en bindsla

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 800 g Bospeen
  • 1000 g Bieten
  • 1 krop(pen) Bindsla
  • 4 takje(s) Tijm
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 6 stuk(s) Knoflook
  • 8 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 tl Azijn
  • schepje(s) Suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200c.
  2. Schil de rode bieten, snij ze doormidden en dan in niet al te grote partjes van ca 2cm dikte.
  3. Schil de wortels en snij ze in ongeveer even grote stukken als de bietenpartjes (wortels zijn iets sneller gaar dus maak de stukken in ieder geval niet kleiner dan de bieten). Dikke wortels zal je in de lengte moeten halveren voordat je ze in stukken snijdt.
  4. Snij de uien doormidden en dan in partjes.
  5. Doe alle groenten samen in een ovenschaal of op een bakplaat samen met de gekneusde knoflooktenen. Bestrooi de groenten met olijfolie, peper en flink zout en leg een aantal takjes tijm op de groenten. Schuif in de oven gedurende ca. 25 minuten of totdat de bieten en wortels gaar zijn (check met vork).
  6. Maak een lekkere vinaigrette van olijfolie, (balsamico) azijn, mosterd, zout en peper en een klein beetje suiker naar smaak, voor de bindsla. Serveer de bladeren heel of snij de krop in reepjes.
  7. Serveer de ovengroenten met de hamburgers en de sla.
  8. <br>Bak de hamburgers als de groenten bijna gaar zijn om en om bruin in een koekenpan of grillpan. Let op: je hoeft hier geen olie voor te gebruiken, de burgers zijn van zichzelf al een beetje vet.