Skip to main content

Hamburger met spitskoolsalade en koolrabifrietjes

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 300 g Spitskool
  • 4 stuk(s) Runderburger

In Huis

  • 4 stuk(s) Hamburgerbrood
  • 1 stuk(s) Appel
  • 4 el Mayonaise
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 1 el Water
  • 3 tl Mosterd
  • 1 tl Korianderpoeder
  • om te bakken Olie
  • eventueel toevoegen Walter Abma's tomatenketchup
  • eventueel toevoegen Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden om de hamburgerbroodjes straks in op te bakken.
  2. Zet een pan met water op het vuur voor de koolrabi.
  3. Schil de koolrabi grondig zodat je geen taaie delen hebt. Snij ze eerst in plakken van 1 cm en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Blancheer de frietjes 4 minuten in kokend water en laat uitlekken.
  4. Snij intussen de spitskool doormidden, verwijder het hart en snij in fijne reepjes.
  5. Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes. Snij de appel met schil in kleine stukjes.
  6. Maak een dressing van mayonaise, zure room, water, mosterd, korianderpoeder, zout en peper.
  7. Meng de dressing met de spitskool, appel en radijs en laat lekker even intrekken.
  8. Bestrooi de koolrabifrietjes met wat zout en bak in olie circa 6 minuten tot mooi bruin. Hussel ze steeds goed om, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (ze moeten nog net een bite hebben).
  9. Bak intussen in een andere pan de burgers. Of grill ze indien gewenst in een grillpan.
  10. Leg de broodjes ca. 5 minuten in de oven.
  11. Serveer de burgers met de broodjes, frietjes en sla.
  12. En ook lekker om wat mayonaise en/of ketchup op je burger te doen!
  13. Wijnsuggestie: Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)
  14. <br>Tip: Het is lekker om wat van de koolsla met de burger op het broodje te doen.