Skip to main content

Hamburger met winterpostelein, bietenborani en aardpeerchips

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardpeer
  • 700 g Voorgekookte bieten
  • 150 ml Yoghurt
  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 75 g Winterpostelein

In Huis

  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Boen de aardperen schoon maar laat de schil eraan zitten. Snij de aardperen met behulp van een scherp mes of kaasschaaf in zo dun mogelijke plakjes. Doe in een kom en hussel met de olijfolie zodat alles goed bedekt is.
  3. 3. Spreid uit op een bakplaat met bakpapier en schuif in de voorverwarmde oven. Hou in de gaten, ze kunnen snel verbranden. Hussel ze om met behulp van een spatel na ca. 10 minuten. Na ca. 20-25 minuten moeten ze mooi bruin zijn geworden.
  4. 4. Haal de aardpeerchips uit de oven en laat ze afkoelen, dan worden ze knapperiger. Bestrooi met wat zout naar smaak.
  5. 5. Snij intussen de rode bieten in kleine dobbelsteentjes en meng met de yoghurt, de komijnpoeder, geperste knoflook en wat peper en zout naar smaak. Laat even goed intrekken.
  6. 6. Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag bruin en gaar in ca. 5-7 minuten per kant (olie is niet nodig!).
  7. 7. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge en snij grof in ca. 3 delen. Drapeer op een schaal en leg daarop de rode bietensalade.
  8. 8. Serveer de burger met de winterpostelein, rode bietenborani en aardpeerchips.
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren yoghurt nodig deze week.