Skip to main content

Hamburger van kalfsgehakt met bieslookmayonaise en hete chilisaus

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram kalfsgehakt
  • naar smaak bieslook
  • 1 tomaat
  • naar smaak Lollo bianco

In Huis

  • 1 ui
  • 1 tl mosterd
  • 1 el Walter Abma's tomatenketchup
  • 1 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje geperste knoflook
  • naar smaak citroensap
  • 8 boterhammen
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui.
  2. Meng kalfsgehakt met de ui, mosterd en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als alles goed gemengd is de zure room toe en meng goed met een vork. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Hak de bieslook fijn.
  4. Maak in de tussentijd de bieslookmayonaise door mayonaise te mengen met de yoghurt, de geperste knoflook en wat peper en zout. Breng verder op smaak met een kneepje citroensap.
  5. Maak met vochtige handen 4 gelijke hamburgers. Bestrijk ze royaal met olie en bak ze ca. 4 minuten aan elke kant bruin in een koekenpan of grillpan.
  6. Rooster de boterhammen. Snij de pruimtomaat in plakjes.
  7. Beleg vier geroosterde boterhammen met wat Lollo Bianco sla. Beleg dan met de burgers, een plakje tomaat en maak af met een lepel van de bieslookmayonaise. Dek af met een boterham en serveer.
  8. Wijnsuggestie:Chardonnay Eleve en Futs de Chene - Domaine des Montarels (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een romige, volle wijn, met exotisch fruit dat wordt ondersteund door houttonen of Ventoux Passe Colline - Vignobles de Balma Venitia (Rhone, Frankrijk), is goed in balans en rond. Veel zwart fruit en kruiden met zachte tannines.