Skip to main content

Hamburgers met crostini met doperwten en courgette salade

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Doperwten
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 3 el Muntblaadjes
  • 1 stuk(s) Stokbrood
  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 1 stuk(s) Bosui

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 10 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op voor de doperwten.
  2. Dop de doperwten (laat je huisgenoten/kinderen een handje meehelpen).
  3. Blancheer de doperwten gedurende 2-3 minuten in het kokende water. Giet ze af en spoel af met heel koud water, dan blijven ze mooi groen.
  4. Was de courgette en rasp hem grof met schil en al. Hak de muntblaadjes fijn en meng de helft door de courgette. Rasp de citroenschil en doe samen met het sap van de citroen ook bij de courgette. Voeg ca. 3 el olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een grillpan op het vuur met 1 el olijfolie. Snij het stokbrood schuin in dunne plakken en rooster deze op de grillpan tot ze mooie bruine strepen hebben. Dit moet waarschijnlijk in 2 batches.
  6. Veeg de pan even schoon met keukenpapier en bak dan de hamburgers op dezelfde grillpan tot ze bruin en gaar zijn.
  7. Maak intussen de doperwten puree. Doe de doperwten met de rest van de munt en ca. 6 el olijfolie in een blender of diepe bak met staafmixer tot een mooie puree. Voeg indien nodig een eetlepel water toe om het mooi smeuiig te maken. Breng op smaak met een kneepje citroen, peper en zout. Snij de bosui in hele fijne reepjes.
  8. Besmeer de gebakken stokbroodjes met de doperwtenpuree, strooi er wat bosui over en dien op met de salade en de hamburgers.
  9. Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.