Skip to main content

Hangop met pruimen

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 liter Griekse yoghurt
  • 250 g pruimen

In Huis

  • 1 stuk(s) vanille stokje
  • 150 g suiker
  • naar smaak citroenrasp
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de hangop: meng de yoghurt met het merg van de vanille en het stokje. Leg een natte passeerdoek in een zeef en doe hier de yoghurt in Laat het geheel ongeveer 24 uur uithangen boven een kom of pan in de koelkast (kan ook zonder vanille).
  2. Haal daarna de hangop uit de doek en doe in een kom. Haal het vanillestokje eruit en meng de rest daarna door met wat suiker naar smaak. Zet apart.
  3. Snij de pruimen in kwarten, haal de pitten eruit en doe ze in een pannetje met de suiker en de citroenrasp. Laat dit even samen koken totdat een soort saus ontstaat.
  4. Laat afkoelen en dien op met de hangop.