Skip to main content

Hardgekookte eieren met pindasaus en spitskool

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 600 g Spitskool
  • 1 zakje(s) Pinda boemboe

In Huis

  • 350 g Rijst
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 200 ml Groentebouillon
  • 1 zakje(s) Gebakken uitjes
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel.
  2. 2. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Snij de kool in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. 4. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kool toe en roerbak 2 minuten mee. Schenk de groentebouillon er bij en laat de kool in ca. 15 minuten gaar stoven met het deksel op de pan.
  5. 5. Zet intussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 100 ml water per zakje pindasaus toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. 6. Halveer de eieren.
  7. 7. Leg de kool op een schaal. Verdeel de eieren erover en serveer met wat rijst, de warme pindasaus en gefruite uitjes.