Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hartige clafoutis met blauwe kaas en snijbiet

Voorgerecht

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Clafoutis met blauwe kaas en snijbiet | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram snijbiet
  • 100 gram Brabantse blauwschimmel

In Huis

  • 1 el honing
  • 50 gram pecannoten
  • 225 gram bloem
  • 3 stuks eieren
  • 250 ml melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet hierin alvast een ingevette ovenschaal van ca. 25 cm doorsnede.
  2. Meng de honing door de pecannoten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten en laat afkoelen.
  3. Spoel het snijbietblad af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan en bak de snijbietstelen 2-3 minuten. Voeg het snijbietblad toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  4. Hak de geroosterde pecannoten.
  5. Meng de bloem, eieren en melk door elkaar en klop met een garde tot een schuimig beslag. Haal de ovenschaal uit de oven en giet hierin een dun laagje beslag. Zet terug in de oven voor 5 minuten en haal er weer uit.
  6. Verdeel de gebakken snijbiet over het gestolde beslag in de ovenschaal. Strooi de pecannoten er over. Brokkel de Brabantse blauwschimmelkaas daar weer over. Giet de rest van het beslag eroverheen. Bak ca. 40 minuten in de oven goudbruin.