Hartige Indiase taart met gekruide lamsgehakt, linzen, gemengde bataat en raapsteel

Lam

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 0.3 zak gemengde bataat
  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 zakje raapsteel
  • 3 el mango chutney

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 blik linzen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 rol bladerdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan (of gebruik straks de Quooker).
  2. Schil de bataat en snij in kleine blokjes. Kook in ca. 10 minuten gaar in gezouten water.
  3. Verhit olie in een koekenpan. Bak het gehakt rul. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes!) van de raapsteel. Voeg toe en laat slinken. Haal de pan van het vuur.
  4. Giet de bataat en linzen af. Voeg de bataat samen met de linzen, kerriepoeder, korianderzaad en mango chutney toe bij de raapsteel. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bedek de onder- en zijkant met bladerdeeg. Schep de vulling in de ovenschaal en top af met bladerdeeg. Maak met een scherp mes een aantal kleine sneetjes in de bovenkant van de taart zodat de stoom kan wegkomen.
  6. Zet de taart in de oven gedurende 20 minuten.