Skip to main content

Hartige pie met kippendij, prei, winterpeen, venkel en gemengde sla

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Prei
  • 250 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 el Bladpeterselie
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 pak(ken) Bladerdeeg
  • 1 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 1 el Gedroogde tijm
  • 30 g Bloem
  • 300 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 1 tl Mosterd
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 180 graden. En zet de waterkoker aan. Laat het bladerdeeg in de koelkast tot gebruik!
  2. 1. Snij de prei in dunne ringen en was grondig. Snij 2/3 van de benodigde winterpeen in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Rasp de rest van de winterpeen voor de sla. Snij 2/3 van de venkel in stukjes, snij de rest in dunne plakjes voor de sla. Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie grof. Snipper de rode ui. Vermeng een halve eetlepel gesnipperde rode ui met de witte wijn azijn.
  3. 2. Dep de kip droog en snij in hapklare stukjes. Verhit de olijfolie om te bakken in een koekenpan. Bak hierin de kip aan tot lichtbruin en gaar in ca. 6 minuten. Haal de kip uit de pan en zet even apart. Bak in het overgebleven vet van de kip de rode ui, prei, winterpeen, venkel en knoflook op middelmatig vuur totdat de groenten zacht beginnen te worden.
  4. 3. Voeg de tijm en gebakken kip bij het groentemengsel in de pan. Roer er de bloem door en verdun beetje bij beetje met het kokende water zodat er een grove ragout ontstaat. Kruimel het blokje kippenbouillon erbij en laat zachtjes ca. 3 minuten inkoken. Voeg evt. een scheutje water toe als de ragout te droog is geworden. Maak de ragout op smaak met het citroensap, de citroenrasp, gehakte peterselie, peper en evt. zout.
  5. 4. Vul een quiche vorm met de kippenragout. Drapeer daar het bladerdeeg over en prop het aan de zijkanten wat naar binnen. Prik er wat gaatjes in. Bak in ca. 25 minuten tot goudbruin.
  6. 5. Meng in een slakom de mosterd met de rode ui in azijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes venkel en geraspte winterpeen ook toe en roer door. Was de sla en doe met de olijfolie extra vierge in de slakom, roer door. Serveer met de pie.
  7. <br>Let op: elders deze week heb je ook nog rode ui nodig.