Skip to main content

Hartige taart van paprika, courgette en geitenbrie

Vegetarisch

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram courgette
  • 200 gram rode paprika
  • 1 stuks rode ui
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 120 gram geitenbrie

In Huis

  • 1 pakje hartige taartdeeg
  • om te bakken olijfolie
  • 120 gram ricotta
  • 2 tl tijm
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200C.
  2. Beleg de springvorm met het hartig taartdeeg. Snij overhangend deeg bij. Leg er een stuk bakpapier op en giet de bakbonen erover. Bak de taart blind 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder papier en bakbonen en bak nog 10 minuten.
  3. Snij de courgette en paprika in stukjes, de rode ui in ringen en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Bereid terwijl de bodem wordt gebakken de groenten voor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de uienringen zachtjes 20 minuten totdat ze mooi gaar en zoet zijn geworden. Zet apart.
  5. Voeg zo nodig wat olie toe aan de koekenpan en bak hierin de courgette en paprika kort aan.
  6. Verdeel nu de uien over de bodem van de taart. Strooi er de courgette en paprika over. Verdeel de geitenbrie en gebrokkelde ricotta eroverheen. Verdeel er dan de tomaatjes (snijkant naar boven anders lopen ze leeg) en de tijmblaadjes over.
  7. Klop de eieren met wat peper en zout door de slagroom en schenk over de groenten.
  8. Bak in het midden van de oven ca. 40 minuten totdat de vulling stevig en mooi bruin is. Laat wat afkoelen voor het serveren.
  9. Lekker met een eenvoudige groene salade.