Skip to main content

Hartige tarte tatin met wortelgroenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 95 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g wortel
  • 250 g koolraap
  • 250 g bieten

In Huis

  • 50 ml olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
  • 80 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 100 g taleggio
  • 6 plakje(s) diepvriesbladerdeeg
  • besprenkelen bloem
  • blaadje(s) tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil alle groenten dun en snijd in stukken van ca. 1 cm dik.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel met de olie, peper en zout. Rooster 35 minuten in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
  3. Maak terwijl de groenten roosteren een karamel voor de tarte tatin. Verhit het water en suiker in een pannetje tot een lichte karamel ontstaat. Giet de karamel snel voordat het hard word in een bakvorm of ovenschaal en verspreid over de bodem.
  4. Leg de gebakken groenten op de karamel en sprenkel er de azijn over.
  5. Snijd de kaas in plakjes en verdeel over de groenten.
  6. Maak een bal van 6 plakjes bladerdeeg. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap iets groter dan de ovenschaal.
  7. Dek de groenten en kaas af met de lap. Stop de randjes netjes tussen de groenten en de rand van de ovenschaal. Prik wat gaatjes in het deeg zodat hete lucht kan ontsnappen.Draai de oven terug tot 200 °C en bak 30 minuten in het midden van de oven.
  8. Draai de oven terug naar 180 °C en bak nog 20 minuten.
  9. Haal uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen en draai de taart om op een grote plank.
  10. Bestrooi met wat tijmblaadjes en serveer met een frisse salade.