Skip to main content

Hartverwarmende curry van bataat, witte kool en yacon met yoghurt en koriander

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren rijst
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Gember
  • 2 bakje(s) Specerijen
  • 400 g Bataat
  • 300 g Yaconwortel
  • 2 el Tomatenpuree
  • 200 g Witte kool
  • 400 g Spinazie
  • naar smaak Koriander
  • 150 g Yoghurt

In Huis

  • 600 ml Kokend water
  • 3 el Plantaardige olie
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • naar smaak Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt meerdere keren witte kool, knoflook, yacon en gember nodig deze week.
  2. Het specerijenmengsel voor 4p (dus de 2 bakjes samen) bevat: 1 tl komijnzaad, 2 tl mosterdzaad, 1 tl korianderzaad, 2 tl kurkuma, 0.5 tl chilipoeder.
  3. 1. Zet 50 gram rijst per persoon op in 100ml gezouten water p.p., breng aan de kook en laat in ca. 30 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
  4. 2. Snipper de ui en fruit in een afdekbare wok in wat olie zachtjes aan terwijl je de knoflook fijn snijdt en de gember raspt. Zet de waterkoker aan (600 ml).
  5. 3. Doe de specerijen in een vijzel en maal een beetje fijn. Bak gember, knoflook en de specerijen zachtjes mee terwijl je de groenten snijdt.
  6. 5. Schil de bataat en snij in blokjes van 1 cm. Schil de yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in echt kleine blokjes van 0.5 cm.
  7. 5. Maak een ruimte in het midden van de wok en bak daar de tomatenpuree even aan zodat het zuur er wat af gaat. Voeg na een minuutje de bataat en yacon toe en bak mee.
  8. 6. Snij intussen de witte kool grof. Voeg toe en roerbak even mee.
  9. 7. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 10 minuten koken.
  10. 8. Was intussen de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snij de koriander grof.
  11. 9. Haal de deksel van de stoof en laat nog ca. 5 minuten inkoken.
  12. 10. Check of de bataat gaar is (de yacon blijft knapperig). Roer de yoghurt er doorheen en maak naar wens nog op smaak met citroensap en zout.
  13. 11. Voeg de spinazie (in delen) bij de curry en roer om tot geslonken. Serveer met de rijst en de koriander.