Hartverwarmende stoof met aubergine, geprakte kikkererwten, Nieuw Zeelandse spinazie, feta en koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 200 gram zilvervliesrijst
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks witte ui
- 2 potje kikkererwten
- 1 bakje kurkuma, komijnzaad en chilivlokken
- 400 ml kokosmelk
- 2 el muntblaadjes
- 2 el koriander
- 80 gram feta
- 200 gram Nieuwe Zeelandse spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 250 ml water (ongeveer)
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken
- Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de aubergine tot de blokjes mooi bruin van kleur en zacht zijn. Bestrooi met zout en peper.
- Snipper intussen de witte ui. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe als de ui goed aangebakken is, samen met het specerijenbakje en een goede snuf zout. Schep om tot de kikkererwten wat opgewarmd zijn.
- Schep 1 el p.p. van de kikkererwten uit de pan, zet weg. Prak de overgebleven erwten met een grote vork of stamper fijn. Door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden.
- Schenk de kokosmelk en het water bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
- Hak de muntblaadjes en koriander fijn en brokkel de feta.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken.
- Serveer de stoof met de rijst, aubergine, gehakte kruiden, achtergehouden kikkererwten en feta.
- Goed om te weten: in het bakje specerijen voor 4p zit: 2 tl kurkuma, ¼ tl chilivlokjes, 1 tl komijnzaad. Voor 2p de helft.