Hasselback aardappelen met Graafstroom extra belegen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Nicola
- 10 gram peterselie
- 5 gram salie
- 75 gram Graafstroom extra belegen
In Huis
- 2 el milde olijfolie
- 60 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de aardappelen tussen twee metalen rietjes, dikke satéprikkers of eetstokjes en snijd in dunne plakjes tot je het rietje of de prikker raakt, zodat de onderkant van de aardappel aan elkaar blijft.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
- Smelt intussen de boter in een steelpan. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de aardappelen uit de oven en bestrijk met het botermengsel. Zet terug in de oven en bak nog 30 minuten. Bestrijk elke 10 minuten met de boter uit de bakplaat. Strooi bij de laatste 10 minuten de kaas over de aardappelen en laat smelten.
- Snijd de peterselie en salie fijn. Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi met de kruiden en zeezout.