Skip to main content

Hasselback aardappelen met kaas

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen

In Huis

  • 4 el Boter
  • 2 snufje(s) Zeezout
  • 6 el Oude kaas
  • 2 snufje(s) Paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen. Leg een aardappel in een grote lepel en snij verticaal in dunne plakjes tot een halve cm van de bodem, zodat de aardappel aan de onderkant aan elkaar blijft zitten (dus je maakt inkepingen in de aardappel vanaf boven). Doe dit ook met de rest van de aardappelen.
  2. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Veeg de aardappels droog en zet ze met de ingesneden kanten naar boven in een beboterde ovenschaal. Zorg dat ze netjes naast elkaar staan en goed in de schaal passen zodat ze niet omvallen. Snij zo nodig een dun plakje van de onderkant zodat ze steviger staan.
  3. Smelt de boter en kwast de aardappels in met de boter. Bestrooi met zeezout. Kwast ze na 30 minuten nog een keer in met boter. Bak dan nog 20 minuten. Rasp de kaas en bestrooi hiermee de aardappels. Strooi er dan nog wat paprikapoeder over en zet nog ca. 5 minuten in de oven tot de kaas mooi bruin is.