Skip to main content

Heldere paddenstoelensoep

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 stuks ui
  • 2 tl dragon
  • 1 stuks ciabatta
  • 2 tl peterselie

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 blokjes groente- of paddestoelenbouillon
  • 1 liter water
  • om in te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de paddenstoelen in stukken.
  3. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en fruit samen met de ui aan in wat olijfolie.
  4. Bak het brood 8-10 af in de oven.
  5. Hak de dragon fijn. Voeg de paddenstoelen samen met de dragon en tijm toe aan de ui en knoflook en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
  6. Verwarm de bouillon in een aparte pan. Voeg de gebakken paddenstoelen hieraan toe en laat even mee koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Snij de peterselie op het laatst fijn. Garneer de soep met wat verse peterselie en serveer met brood.
  8. Wil je de soep iets meer gebonden? Voeg dan op het laatste moment een scheutje (soja)room toe.