Heldere paddenstoelensoep
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 1 stuks ui
- 2 tl dragon
- 1 stuks ciabatta
- 2 tl peterselie
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 2 tl tijm (gedroogd)
- 2 blokjes groente- of paddestoelenbouillon
- 1 liter water
- om in te bakken olijfolie
Recept stappen
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de paddenstoelen in stukken.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn en fruit samen met de ui aan in wat olijfolie.
- Bak het brood 8-10 af in de oven.
- Hak de dragon fijn. Voeg de paddenstoelen samen met de dragon en tijm toe aan de ui en knoflook en bak deze in 5 minuten rondom bruin.
- Verwarm de bouillon in een aparte pan. Voeg de gebakken paddenstoelen hieraan toe en laat even mee koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Snij de peterselie op het laatst fijn. Garneer de soep met wat verse peterselie en serveer met brood.
- Wil je de soep iets meer gebonden? Voeg dan op het laatste moment een scheutje (soja)room toe.