Skip to main content

Herfstburger, geroosterde aardappels en groene kool met uien relish

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen vastkokend
  • 800 g Groene kool
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Herfstburgers

In Huis

  • 1 tl Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • 1 el Balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 2 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Zet een grote pan met ca. 10 cm water op voor de groene kool.
  3. 3. Boen de aardappels schoon en snij in wedges. Doe in een mengkom met paprikapoeder, olijfolie, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven.
  4. 4. Laat het stronkje aan de groene kool zitten en snij in parten van ongeveer 3 cm dik. Blancheer de parten in het kokende water 5 minuten.
  5. 5. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Fruit aan in wat olie, bestrooi met peper, zout, de helft van de tijm en voeg de balsamicoazijn toe. Laat zo lang mogelijk zachtjes stoven.
  6. 6. Snij de knoflook in plakjes. Laat de groene kool in een vergiet uitlekken. Smeer de plakken lichtjes in met olijfolie, bestrooi met de andere helft van de tijm, wat zout en peper. Duw de plakjes knoflook er hier en daar tussen.Leg ze op een tweede bakplaat of naast de aardappels, draai de temperatuur terug naar 200 graden en schuif voor nog eens 20-25 minuten in de oven.
  7. 7. Bak ondertussen de vegetarische herfstburgers bruin in een beetje olie. Serveer de burgers met de groene kool, aardappels en uienrelish.
  8. <br>Let op: Je hebt twee keer groene kool nodig deze week.