Skip to main content

Herfstburger met bloemkool-kikkererwtensalade en granaatappel

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Kikkererwten
  • 800 g Bloemkool
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Boerenkool
  • 10 g Dragon
  • 20 g Peterselie
  • 2 el Citroensap
  • 4 stuk(s) Herfstburgers
  • 1 stuk(s) Granaatappel

In Huis

  • 2 scheutje(s) Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker boerenkool en citroen nodig.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op voor de boerenkool.
  3. 2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Meng met de olijfolie, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel over een lage ovenschaal en schuif ca. 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  4. 3. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en snij de stronken in stukjes. Snij de rode ui in acht parten. Meng de bloemkool en ui met een scheut olijfolie, het komijnpoeder en het peper en zout. Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ca. 25 minuten bij de kikkererwten in de oven totdat alles gaar is.
  5. 4. Verwijder de nerf van het boerenkoolblad. Snij het blad in repen en blancheer ca. 5 min. tot de boerenkool gaar is.
  6. 5.Hak de dragon en peterselie fijn.
  7. 6. Maak de dressing. Pers de citroen en knoflook boven een grote kom en meng met de olijfolie extra vierge en zout en peper naar smaak. Voeg de bloemkool, ui, boerenkool, de verse kruiden en kikkererwten toe en meng goed.
  8. 7. Bak de herfstburgers in een koekenpan zachtjes een paar minuten aan elke kant totdat ze bruin en warm zijn. Haal intussen de zaadjes uit de granaatappel als volgt: rol de appel stevig heen en weer over het aanrecht zodat de pitjes wat los gaan zitten. Halveer, hou boven een kom en sla stevig op de achterkant met een houten lepel zodat de pitjes eruit vallen. Doe een schort voor! Bekijk zo nodig een instructiefilmpje.
  9. <br>Tip: je kunt de dikke stelen van het bloemkoolblad in repen snijden en bij de roosjes en stronkjes in de oven doen!