Skip to main content

Herfstburger met sweet dumpling puree en gebakken paddenstoeltjes

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sweet dumpling pompoen
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 el Fijngehakte peterselie
  • 1 krop(pen) Sla
  • 4 stuk(s) Herfstburgers
  • 1 stuk(s) Citroen

In Huis

  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Suiker
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Was de sweet dumpling, snij in kwarten en verwijder de zaden. Verwijder met een keukenmesje de ergste oneffenheden uit de schil. De schil is verder wel eetbaar. Leg de pompoenkwarten met de schil naar beneden op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Verwijder van 2/3 van de knoflooktenen (4 tenen bij 4p) het kontje en vouw in een beetje folie met een paar druppels olijfolie. Leg bij de sweet dumpling en schuif in de oven voor ca. 25 min.
  2. Snij de paddenstoelen in even grote stukken en snipper de ui.
  3. Bak in een wok of koekenpan in wat olie de ui langzaam ca. 4 min tot een beetje bruinig. Zet het vuur hoog en doe de paddenstoelen erbij. Pers als ze een beetje bruin worden de rest van de knoflook erboven en bestrooi met zout en de gedroogde tijm. Voeg als de paddenstoelen beetgaar zijn de gehakte peterselie toe.
  4. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele vinaigrette van olijfolie, mosterd, balsamicoazijn, peper zout en een beetje suiker en meng door de sla.
  5. Bak in wat olie in een koekenpan de burgers zachtjes een paar minuten aan elke kant tot bruin en opgewarmd.
  6. Haal de sweet dumpling uit de oven als ze gaar zijn (check met vork). Snij eventueel hard geworden stukjes eraf. Pureer samen met de geroosterde teentjes knoflook (haal uit het schilletje), 4 el olijfolie (bij 4p) en 2-3 el water (bij 4p) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Serveer de puree met de paddenstoelen erop, de burgers erbij en de sla als fris-zure noot.
  7. <br>Let op: deze week heb je twee keer peterselie nodig. Verwarm de oven voor op 200 graden °C.