Skip to main content

Herfstig soepje van pompoen en bataat, met broccoli, sobanoedels en crunchy kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram flespompoen
  • 400 gram bataat
  • 4 stuks sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje kikkererwten
  • 400 gram broccoli
  • 200 gram sobanoedels

In Huis

  • olijfolie om te besprenkelen
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 l kokend water
  • chilipoeder naar smaak
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 tl sojasaus
  • kneepje naar smaak citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden afhankelijk van je oven.
  2. Boen de flespompoen en bataat schoon (je hoeft ze niet te schillen). Snij de bataat en pompoen in stukken van ca. 3 cm. Snij de sjalotten in vieren.
  3. Meng de groenten in een mengkom met flink olijfolie, de komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de knoflook in de schil erbij. Schuif voor 20-25 minuten in de oven. Schep na ongeveer 10 minuten om.
  4. Giet en spoel de kikkererwten af. Dep droog met keukenpapier. Meng met olijfolie, peper, zout, wat paprikapoeder en naar wens een beetje chilipoeder. Verdeel in een ovenschaaltje en zet op een rooster ca. 20 minuten bovenin de oven. Schud af en toe om.
  5. Zet een ruime pan water op voor de boekweitnoedels en een kleiner pannetje voor de broccoli.
  6. Snij de steel van de broccoli, schil deze en snij in stukjes. En maak kleine roosjes van de rest. Kook kort beetgaar, in ca. 4-5 minuten.
  7. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  8. Kook de boekweitnoedels* 6 minuten. Roer af en toe los. Giet en spoel af met koud water. Meng met wat drupjes olie tegen het plakken. Zet weg.
  9. Druk na de 20-25 minuten de knoflook uit hun velletjes en pureer de geroosterde groentes met het kokende water en de bouillonblokjes. Proef en breng op smaak met zout en peper, een beetje sojasaus en wat citroensap (mag uit een flesje). Misschien is een beetje meer water ook nodig (begin met 100 ml).
  10. Verdeel de sobanoedels over grote soepborden en schep de soep erop. Laat iedereen zelf garneren met broccoli en serveer de crunchy kikkererwten erbij.
  11. Heb je grote eters? Doe dan voor de zekerheid het hele pak voor 4p. Je kan wat overblijft altijd de volgende dag door een omeletje klutsen met wat sambal en soja.