Skip to main content

Herfstsalade met spek, blauwe kaas en oesterzwammen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Spek
  • 400 g Oesterzwammen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 100 g Blauwschimmelkaas
  • 2 zakje(s) Gemengde sla
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 7 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snij het spek in blokjes van ca. 1,5 cm. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes mooi bruin.
  2. Snipper de ui. Haal het spek uit het vet. Giet het vet af totdat er ongeveer 2 eetlepels vet over zijn (het spekvet kun je bewaren om later nog iets mee te bakken). Bak de ui zachtjes aan in het overgebleven vet. Voeg de oesterzwammen toe en bak samen totdat de oesterzwammen zacht geworden zijn en bruine randjes hebben. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng een dressing van 6 eetlepels olijfolie, het citroensap en de mosterd. Pers de knoflook er bovenuit en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  4. Doe de sla op een grote schaal. Besprenkel met de dressing en schep om. Verdeel de oesterzwammen met ui erover. Strooi er de spekjes bij. Brokkel er de blauwe kaas over en serveer met wat brood.
  5. <br>Tip: ook lekker met wat noten er over bijv. hazelnoten of walnoten.