Hert-rundgehaktballetjes met geroosterde wortelpeterselie en quinoa
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram wortelpeterselie
- 1 stuks gele ui
- 1 stuks sjalot
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bosje munt
- 440 gram hert-rundgehakt
- 300 gram Hollandse quinoa
In Huis
- olie om te bakken
- 1 stuks ei
- 2 el paneermeel
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de wortelpeterselie en gele ui in stukken. Rooster deze samen met olie, peper en zout in de oven op 200 graden gedurende 20 minuten.
- Hak de sjalot, peterselie en munt fijn. Meng het gehakt met de sjalot, munt, peterselie, ei en paneermeel en vorm 3 balletjes p.p.
- Verhit olie in een pan en bak de balletjes bruin. Kook intussen de quinoa volgens de verpakking.
- Spoel de quinoa goed af en kook afgedekt in gezouten water gaar in ca. 10 minuten (het is gaar als je kleine c-tjes los ziet laten). Giet af en laat even uitdampen.
- Serveer de balletjes met de quinoa en geroosterde groenten.