Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hert-rundgehaktballetjes met geroosterde wortelpeterselie en quinoa

Rund

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks gele ui
  • 1 stuks sjalot
  • 0.5 bosje peterselie
  • 0.5 bosje munt
  • 440 gram hert-rundgehakt
  • 300 gram Hollandse quinoa

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 stuks ei
  • 2 el paneermeel
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de wortelpeterselie en gele ui in stukken. Rooster deze samen met olie, peper en zout in de oven op 200 graden gedurende 20 minuten.
  3. Hak de sjalot, peterselie en munt fijn. Meng het gehakt met de sjalot, munt, peterselie, ei en paneermeel en vorm 3 balletjes p.p.
  4. Verhit olie in een pan en bak de balletjes bruin. Kook intussen de quinoa volgens de verpakking.
  5. Spoel de quinoa goed af en kook afgedekt in gezouten water gaar in ca. 10 minuten (het is gaar als je kleine c-tjes los ziet laten). Giet af en laat even uitdampen.
  6. Serveer de balletjes met de quinoa en geroosterde groenten.