Skip to main content

Hertenstoofpotje van Wild van Wild met spruitjes, rode kool en peterselie-aardappelpuree

Wild

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Aardappelen
  • 400 gram Spruiten
  • 600 gram Hertenstoof
  • 1 pot(je) Rode kool
  • 10 gram Peterselie

In Huis

  • scheutje(s) Melk
  • 1 klontje(s) Boter
  • optioneel Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in water met zout en kook gaar.
  2. Zet een pannetje water op voor de spruiten. Schoon de spruiten en kook ze gaar in 10-12 minuten.
  3. Warm het stoofvlees zachtjes op. Doe hetzelfde met de rode kool.
  4. Snij de peterselie fijn.
  5. Stamp de aardappels tot puree met een scheutje melk, een klont boter en eventueel wat nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Serveer met de stoof, spruiten en rode kool.