Skip to main content

Hertenstoofvlees

  • Totale tijd 240 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 600 g Hertenstoofvlees

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 110 g Roomboter
  • 1 tl Gehakte rozemarijnblaadjes
  • 3 el Azijn
  • 80 ml Rode wijn
  • 600 ml Bouillon
  • 3 stuk(s) Jeneverbessen
  • snufje(s) Piment
  • 2 stuk(s) Kruidnagel
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij 2 tenen knoflook fijn.Verhit 70 g van de boter in een grote braadpan met dikke bodem. Voeg ui, knoflook en rozemarijnblaadjes toe en bak ongeveer 5 minuten totdat de ui zacht wordt. Breng op smaak met peper.
  2. 2. Bak in een koekenpan op hoog vuur het hertenvlees rondom bruin in 70 g boter. Dit duurt ca. 10 minuten
  3. 3. Voeg het hertenvlees toe aan het uienmengsel in de grote pan. Draai het vuur hoog en voeg de azijn toe. Kook in totdat het vocht dik en stroperig wordt. Voeg dan de rode wijn toe. Kook weer in totdat het stroperig wordt.
  4. 4. Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook. Voeg dan 3/4 van de hete bouillon toe aan het hert. Kruid met de kruidnagels, het piment, 2 laurierblaadjes en de jeneverbessen en doe het deksel op de pan. Stoof 3 uur op laag vuur. Roer af en toe en voeg een beetje hete bouillon toe als dat nodig is. Let op dat het niet aanbrandt. Check of het vlees gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. <br>Tip: Lekker met een stamppot van knolselderij, prei en krulandijvie.