Skip to main content

Hertenstoofvlees met knolselderij-, prei- en krulandijviestamp

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Prei
  • 900 g Knolselderij
  • 600 g Aardappelen
  • 2 stuk(s) Krulandijvie
  • 700 g Hertenstoofvlees

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 20 g Roomboter
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 200 ml Melk
  • 200 ml Water
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de prei in ringen en was grondig. Snij de knolselderij doormidden en dan in plakken van 2 cm. Schil de plakken met een dunschiller en snij in blokjes van 2 cm. Schil de aardappels en snij in even grote stukken. Hak de knoflook fijn.
  2. 2. Verwarm in een flinke soeppan met dikke bodem de boter. Voeg knolselderij, aardappel en prei toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Roer de gehakte knoflook erdoor en voeg het laurierblad toe. Laat met de deksel een minuut of 10 zachtjes (!) stoven. Voeg dan de melk, het water en zout toe, breng aan de kook en laat met deksel nog 10-15 minuten koken tot echt goed gaar.
  3. 3. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  4. 4. Verwarm het hertenstoofvlees rustig in een steelpannetje goed door.
  5. 5. Check of de knolselderij en aardappel gaar zijn. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Haal het laurierblaadje eruit! Stamp fijn en voeg tot de gewenste smeuïgheid weer vocht toe. Roer de andijvie erdoor en laat wat slinken op een laag vuurtje.
  6. 6. Maak op smaak met peper en zout en serveer met het hertenstoofvlees.