Skip to main content

Hertenworst met knolselderij-aardappelpuree en gekarameliseerde spruitjes

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 300 g Knolselderij
  • 600 g Spruiten
  • 100 g Spekjes
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Hertenworst

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 el Balsamicoazijn
  • scheutje(s) Melk
  • klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en de knolselderij (let op; je hebt niet de hele knolselderij nodig!).
  2. Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje koud water met zout.
  3. Kook/stoom gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  4. Zet nog een pannetje met water en zout op voor de spruitjes.
  5. Haal de kontjes en evt. mindere blaadjes van de spruiten en halveer ze.
  6. Kook de spruitjes 3 minuten voor, giet af en laat goed uitlekken.
  7. Verwarm een klein beetje olie in een wok en voeg de spekjes toe.
  8. Snipper de ui en voeg bij de spekjes. Bak 1 minuut en doe dan de spruiten erbij.
  9. Roerbak totdat de spruitjes gaan bruinen.
  10. Doe op het laatst de balsamico-azijn erbij en laat het geheel nog even karamelliseren.
  11. Bak intussen de worsten zachtjes in een beetje olie.
  12. Ze zijn al sous-vide gaar gemaakt dus hoeven maar heel even (alleen om bruin en warm te worden).
  13. Giet de aardappels en knolselderij af en stamp fijn met een beetje melk en een goede klont boter.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Serveer de knolselderij-aardappelpuree met de hertenworst en de gekaramelliseerde spruitjes.